Alt for mange lever med dårlig fordøjelse – oppustethed, ildelugtende prutter, sure opstød, hård mave, tynd mave m.m. Det kaldes normalt, men er bestemt ikke optimalt.
460.000 mennesker får i dag lykkepiller. Hvem spørger, hvad de spiser og hvordan fordøjelsen har det?
Kostmæssigt er der enkle ting, du kan gøre.
Få fokus på cellefedt. Alle celler i kroppen har brug for cellefedt – ekstra jomfruolivenolie, sesamolie, kokosolie, kærnet smør fra dyr på græs, mandelmælk, avokado, kokosnød, oliven, nødder og nøddesmør, frø og kerner: hørfrø, solsikkefrø, græskarkerner, sesamfrø og chiafrø.
Skær betydeligt ned på delle fedtet – fastfood, chips, kager, margariner, for højt fedtindhold i kød, pålæg mm.
Få fokus på grøntsager – spinat, broccoli, grønkål, hvidkål, rødkål, spidskål, blomkål, rosenkål, løg, champignon, artiskok, spirer, grønne bønner, bladselleri, radiser, brøndkarse, kålrabi, asparges, hvidløg, porrer, fennikel, ingefær, persille, avokado, peberfrugt, agurk, tomat, squash, græskar, aubergine, citron.
Overdriv ikke med frugt. Spis gerne farvestrålende bær.
En sund tarm styrker hjernen. Er du ramt af stress, PTSD eller depression?
Det kan være overvældende at skulle ændre alle dagens måltider. Tag et skridt af gangen. Sæt f.eks. fokus på din morgenmad – starter du dagen med god næring til tarm og hjerne? Hvad er dit første skridt?
Læs mere i denne artikel om David Pearlmutters forskning: