Et stigende antal børn har problemer med at spise. Nogle har det så svært, at det tenderer en spiseforstyrrelse. Når børn ikke spiser, bliver de kaldt kræsne. Spørgsmålet er, om det, vi kalder kræsenhed, har noget med smag at gøre?
At bevæge sig rundt om spisning indbefatter både mad og måltider, men også sanser, motorik, psykologi, relationer, fordøjelse, trivsel m.m.
Det er vigtigt at skelne mellem kalorier og næring. Hvad skal der til?
Hvordan sammensættes mad og måltider, der tager hensyn til det enkelte barn og som sikrer, at barnet får næring til krop og hjerne? Hvordan sikres børn mad og måltider, der giver energi og overskud til trivsel og læring hele dagen i daginstitution eller skole.
Mange gange er det små justeringer og indsigt, der skaber store og positive forandringer.
Særlige behov:
- Børn med diagnoser – ADHD, Autisme og andre diagnoser.
- Børn med Downs syndrom.
- Børn med uro og koncentrationsvanskeligheder.
- Særligt sensitive børn.
- Børn med fordøjelsesvanskeligheder.
- Børn der gentagne gange er syge pga. svækket immunforsvar.
- Præmature børn.
- Børn med spiseproblemer – det kan være konsistens, smag, uro m.m.
- Børn med overvægt og undervægt.
Jeg tilbyder:
- Temadage og foredrag for fagpersoner – se fanen med foredrag og temadage
- Foredrag for forældre.
- Familiekostvejledning enten her eller i hjemmet eller på Skype
- – enkelt, overskueligt og lige til.
Kontakt for nærmere information.